Zilver en Goud

De meest belangrijke feit waarom zilver is beter dan goud is de prijs. Door  kwaliteit en overvloed is zilver goedkoper dan goud . Goud is zeldzamer en moeilijker te vinden. De beide metalen worden beschouwd als edelmetalen , echter goud is zwaarder en kan niet bezoedelen . Zilver kan dof worden maar heeft een goede duurzaamheid. Door goedkope prijs  heeft zilver een voordeel in flexibel en diverse designs. Hierdoor ben je instaat om juwelen zoals ringen kettingen, oorringen en nog meer van zilver te kopen dan juwelen van goud.

Zilveren sieraden , zoals ringen , oorbellen en armbanden zijn populairder dan goud geworden door de waarde van zilver industrie en sieraden mode . Naarmate de populariteit van zilveren sieraden stijgt, worden meer en meer ontwerpen gemaakt.

Je kan met zilver een goedinvestering doen. Door voordelige  prijzen en de hoge vraag , heeft zilver een goede stijgende waarde gekregen en blijft krijgen. Zo heeft zilver zeker een  intrinsieke waarde in de sieraden industrie.  Sinds de laatste decennia de prijzen zijn verdrievoudig.