Zilver schoonmaak

Zilveren sieraden kan je het best in aparte doeken of zakken bewaren om geen bijkomende schade te krijgen. Dit houdt de sieraden tegen wrijving met andere sieraden. Anders kunnen krassen ontstaan op de juwelen. Het beste is om uw zilver op een koele , droge plaats te houden. Zonlicht of kunstlicht kunnen wat negatieve effect op zilver hebben. Dus best niet onder licht laten staan.

Om de schoonheid van uw zilveren sieraden te bewaren, kunt u ook een dunne laag van de Egyptische lak aanbrengen. Dit zal helpen tegen vroegtijdige aanslag . je mag ook niet je juwelen blootstellen aan chloorwater of bleekmiddel .

Je mag nooit een bleekmiddel gebruiken om sieraden schoonmaken . Sommige gebruiken tandpasta , maar het kan soms wat achter sporen laten. Het beste is om een zilverpoets te gebruiken.

Een andere methode voor het reinigen van zilver van vingerafdrukken en lichte vet  of vuil is om milde vloeibare zeep te gebruiken . Je kan bijvoorbeeld ivoor gebruiken in warm water. Nadien moet je goed afdrogen.

Je kan ook gebruik maken van ultrasone reinigers. Deze  zijn geweldig bij het schoonmaken van bepaalde stukken van sieraden .  Je moet wel voorzichtig zijn als je een sieraad hebt met edelstenen.